ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ LADDER

Κανονισμός λειτουργίας Ladder 2023 - 2024, KAI Φέτος θα ισχύσει και η τελική φάση Final-7

Μπορείτε να προκαλέσετε έναν παίκτη που είναι 3 θέσεις μπροστά σας και να αποκτήσετε επιπλέον 12 βαθμούς (αν κερδίσετε).

Μπορείτε να προκαλέσετε έναν παίκτη που είναι 2 θέσεις μπροστά σας και να αποκτήσετε επιπλέον 10 βαθμούς (αν κερδίσετε).

Μπορείτε να προκαλέσετε έναν παίκτη που βρίσκεται 1 θέση μπροστά σας και να αποκτήσετε επιπλέον 8 βαθμούς (αν κερδίσετε).

Μπορείτε να προκαλέσετε έναν παίκτη που βρίσκεται στην ίδια θέση με εσάς και να αποκτήσετε επιπλέον 6 βαθμούς (αν κερδίσετε).

Αν ο παίκτης που προκλήθηκε και υπερασπίζεται τη θέση του κερδίσει, τότε παίρνει 4 βαθμούς ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Αν το σκορ του αγώνα είναι 2-0 (straight sets) τότε ο νικητής παίρνει 2 βαθμούς επί πλέον.

Αν κάποιο set είναι Bagel τότε αν αυτός που το πέτυχε είναι ο νικητής παίρνει 1 βαθμό επί πλέον.

ΝΕΟ: Αν το score είναι Double Bagel τότε ο νικητής παίρνει στο σύνολο 5 βαθμούς επί πλέον.

ΝΕΟ: Αν το αποτέλεσμα προέρχεται από ανατροπή (πχ. απο 0-1 πίσω να λήξει 2-1) τότε ο νικητής παίρνει 2 βαθμούς επί πλέον.

ΝΕΟ: Μετά τη λήξη του αγώνα, αν ο προκαλούμενος έχει χάσει, έχει δικαίωμα εντός των επόμενων 3 ημερών να ζητήσει ρεβάνς απο τον παίκτη που τον νίκησε ασχέτως σε ποια θεση βρισκεται. Αν νικήσει θα πάρει τόσους βαθμούς όσους είχε πάρει ο προκαλών αρχικά. Αν χάσει ισχύουν τα ίδια με μία κανονική πρόκληση. Η ρεβάνς μπορεί να γίνει μόνο μία φορά ανά ζεύγος παικτών.

Η πρόκληση μπορεί να γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., πρέπει όμως ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συνοδεύεται από 3 επιλογές για ώρα και μέρα διεξαγωγής του αγώνα, ως πρόταση από τον προκαλούντα παίκτη. Αμέσως μετά η πρόκληση αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του Ladder στο site μας.

Προκλήσεις που δεν θα συνοδεύονται απο προτεινόμενη διαθεσιμότητα και δεν θα γίνονται μέσω e-mail δεν θα γίνονται δεκτές.

Ο αγώνας πρέπει να παιχτεί εντός 14 ημερών από την πρόκληση.

Αν ο προκαλών παίκτης αμελήσει τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή του αγώνα εντός του 14ημέρου μη συμμετέχοντας στη διαδικασία αλληλογραφίας, ή τον ματαιώσει παραμονή ή ανήμερα του αγώνα δεν θα έχει δικαίωμα να ξαναπροκαλέσει τον ίδιο παίκτη για τις επόμενες 2 εβδομάδες από τη λήξη του 14ήμερου.

Αν ο προκαλούμενος παίκτης αμελήσει τον προγραμματισμό και τη διεξαγωγή του αγώνα εντός του 14ημέρου μη συμμετέχοντας στη διαδικασία αλληλογραφίας ή τον ματαιώσει παραμονή ή ανήμερα του αγώνα, χάνει τόσους βαθμούς όσους θα έπαιρνε αν κέρδιζε.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους συμμετέχοντες στο Ladder έχει κάποιο κώλυμα διαρκείας (ταξίδι κλπ) οφείλει να το δηλώσει στο διοργανωτή και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Ladder. Μέσα στη διάρκεια του κωλύματος δεν μπορεί να προκληθεί από κανέναν και η θέση του δεν υφίσταται κατά συνέπεια δεν εμποδίζει τους πιο κάτω παίκτες να προκαλέσουν δύο θέλεις πάνω από τον κωλυόμενο. 

Ένας παίκτης μπορεί να απορρίψει μια πρόκληση, μόνο εφόσον έχει ήδη δεχθεί 3 άλλες προκλήσεις που εκκρεμούν (δεν έχουν παιχθεί ακόμη).

Αν κάποιος προκαλούμενος αρνηθεί μια πρόκληση, θα χάσει 12, 10, 8 ή 6 πόντους, ανάλογα με τη διαφορά στην κατάταξη ανάμεσα σε αυτόν και τον προκαλόντα παίκτη (3 θέσεις μπροστά, 2 θέσεις μπροστά, 1 θέση μπροστά, ισοβαθμία) αντίστοιχα.

Οι παίκτες οι οποίοι είναι 4 ή περισσότερες θέσεις μπροστά σας, δεν μπορούν να προκληθούν!

Οι ίδιοι παίκτες δεν μπορούν να αλληλοπροκληθούν περισσότερες από μία φορά σε 2 εβδομάδες (14 ημέρες)!

Ο κάθε παίκτης δεν μπορεί να κάνει τρίτη πρόκληση σε κάποιον αν έχει άλλες 2 δικές του προκλήσεις σε εκκρεμότητα

Ο νικητής πρέπει να ενημερώνει το διοργανωτή για το αποτέλεσμα του αγώνα για να προσθέτονται οι επιπλέον βαθμοί στην βαθμολογία.

Οι αγώνες θα παίζονται στα 2 νικηφόρα set, σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1) θα παίζεται tie-break match 10 πόντων. Υπάρχει βέβαια και η ευχέρεια να αποφασίσουν μεταξύ τους οι αγωνιζόμενοι αν θέλουν να παίξουν και 3ο set, αρκεί να το έχουν δηλώσει εξ’ αρχής.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 παικτών στην τελική βαθμολογία, θα μετράνε οι νίκες/ήττες/σετ/games στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο προκαλών παίκτης είναι υπεύθυνος να παρέχει τις μπάλες για το παιχνίδι.

Το κόστος του γηπέδου το επιβαρύνονται εξίσου οι δύο αντίπαλοι και ορίζεται ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στα 15ευρω/ωρα + 3ευρω/ωρα τα φωτα .

Final-7:

Στο τελος της χρονιάς και μετά το πέρας των αγώνων που προέκυψαν απο πρόκληση, θα διεξαχθεί τελική φάση Final-7.
Οι πρώτοι 7 της βαθμολογιας θα σχηματίσουν ένα ταμπλό 4 θέσεων το οποίο θα αποτελείται από τους εξής:
Α: Φιναλίστ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας
Β: Νικητής αγώνα Θέση4 - Θέση5
Γ: Νικητής αγώνα Θέση3 - Θέση6
Δ: Νικητής αγώνα Θέση2 - Θέση7

Από αυτό το ταμπλό θα προκύψουν οι 4 πρώτες θέσεις.